T.T.V. Tanaka

Voor het competitieseizoen in het najaar van 2020 gelden in de Tanakahal de volgende coronamaatregelen, welke voortvloeien uit de maatregelen van de overheid, de NTTB, Afdeling Zuid-West, Gemeente Etten-Leur en bestuur/trainers van Tanaka.

Onderstaand protocol is ook hier te downloaden.

Algemene regelingen
• Blijf thuis bij klachten en laat je testen bij verkoudheid, benauwdheid en koorts.
• Blijf thuis en laat je testen als je in contact bent geweest met mensen met coronaverschijnselen of mensen die positief zijn getest op corona.
• Was je handen vaak met water en zeep, daarna handen goed drogen.
• Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
• Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
• Schud geen handen.
• Houd 1,5 meter afstand van anderen, met uitzondering voor jeugd tot en met 18 jaar en voor jeugd en senioren tijdens het tafeltennissen. 

Maatregelen vanuit Tanaka
• Kleedkamers en douches zijn geopend. Tijdens competitie is het advies dat de Tanaka-leden zo min mogelijk gebruik maken van de kleedkamers en douches en voorrang verlenen aan de uitspelende teams. Gezien de geringe ruimte wordt het ook aan de uitspelende teams aangeraden om al omgekleed naar Tanaka te komen.
• Iedere tafel (max. 5 tafels) krijgt een eigen centre court met looppaden er tussen. In die looppaden wordt ruimte gemaakt voor de tegenstander om te zitten. Tanaka-leden zitten, op gepaste afstand, op de gebruikelijke stoelen aan de rand van de zaal.   
• Iedere tafel krijgt eigen speelballen. Advies is om na je wedstrijd je handen te reinigen. Voor het begin en na het einde van de negen/tien wedstrijden moeten de tafels schoongemaakt worden met tafelreiniger. Uiteraard kan je altijd indien nodig tussendoor de tafel reinigen.
• Na de wedstrijden is het mogelijk om een drankje te nuttigen. Voor onze bar en kantine gelden dezelfde regels als voor de horeca. De kantine is ingedeeld op 1,5 meter, bij betaling gaat de voorkeur uit naar pinnen.   

Maatregelen vanuit Gemeente Etten-Leur
• Iedereen die tijdens competitiewedstrijden onze accommodatie binnen komt dient zich te registreren. Hierbij dienen naam, datum, tijdstip van binnenkomst, telefoonnummer, e-mailadres worden ingevuld, evenals het feit of men toestemming geeft om deze gegevens door te geven aan de gemeente en GGD indien nodig. De gegevens blijven 14 dagen door Tanaka zorgvuldig bewaard en worden hierna vernietigd. Let er op dat je teamgenoten en tegenstanders dit ook doen.

Maatregelen vanuit NTTB en Afdeling Zuid-West

Wedstrijden
• In wedstrijden waar een scheidsrechter is aangesteld, wordt er niet gewisseld van kant.
• In wedstrijden waar geen scheidsrechter is aangesteld mogen de spelers zelf bepalen of ze wisselen van kant.
• Zolang de maatregelen van kracht zijn vinden er op afdelingsniveau géén dubbels plaats. Op landelijk niveau wordt er wel gedubbeld.

 Vervoer
• In het Protocol Verantwoord Sporten is dit onderwerp beschreven. We volgen deze richtlijnen. Denk hierbij aan het gebruik van mondkapjes bij vervoer tijdens uitwedstrijden.

Publiek
• Algemeen advies luidt: vermijd drukte, dus beperk het aantal toeschouwers. Nodig dus niet de gehele familie uit om te komen kijken. In de kantine van de Tanakahal is, op gepaste afstand, de mogelijkheid om de wedstrijden te bekijken.

Gebruik van ballen
• In het Protocol Verantwoord Sporten is aangegeven dat het gebruik van meerdere ballen is toegestaan. Advies daarbij is wel om vooraf en achteraf de handen goed te wassen.

Verschillen per vereniging
• Besef dat de verschillen per locatie (omvang locatie, kantine, kleedkamers/douchen en het besluit van de gemeente) groot kunnen zijn. Houd daarom, naast de situatie bij je eigen vereniging, ook rekening met de situatie van verenigingen waar je op bezoek gaat! Informeer bij twijfel vooraf naar de situatie bij de andere club of bekijk hun website.


Het zijn een hoop regels/adviezen en te hopen is dat ze niet te vaak wisselen. Zijn er zaken waar je aan twijfelt, neem dan vooral contact met ons op.

Gebruik in ieder geval je gezond verstand en houdt je aan de gebruikelijke regels die al sinds het begin algemeen bekend zijn. Denk aan je eigen en ieders gezondheid! Ondanks alles hoop ik dat we een leuke competitie hebben. Veel spelplezier!

Met vriendelijke groet,

Rob van Gogh
Voorzitter TTV Tanaka
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In navolging op de jeugd op woensdagavond biedt Tanaka vanaf maandag 18 mei nu ook vrijspeelavonden voor haar seniorenleden aan. Op initiatief van de TC is er iedere maandagavond de mogelijkheid om op het parkeerterrein naast de Tanakahal een balletje te slaan. 

Omdat binnensport nog verboden is, zullen de tafels naar buiten worden gereden om zo alsnog te kunnen spelen. Tijdens deze avonden wordt er gewerkt in zogenoemde ‘shifts’ van drie kwartier. De shifts zullen plaatsvinden tussen 18.30 – 19.15 uur, 19.15 – 20.00 uur en 20.00 – 20.45 uur. Om binnen de maatregelen van het RIVM te blijven zal er een maximaal aantal spelers van 12 personen per shift worden gehanteerd.   

Hoe schrijf ik me in?
Om te voorkomen dat er meer mensen aanwezig zijn dan toegestaan is, zal er de komende periode worden gewerkt met inschrijvingen. Hierbij geldt:

*Je schrijft je in met tweetallen (dit om oneven aantallen te voorkomen).
*Per maandagavond kan je je maximaal voor één shift inschrijven, zodat iedereen aan de beurt kan komen.
*Je dient een eerste en tweede voorkeur in te vullen. 

Jezelf en je speelpartner kan je vanaf dit moment inschrijven op de website van Tanaka. Dit kan via deze link: https://bit.ly/2y6IHbD

Ingeschreven, en dan?
Zodra je je hebt ingeschreven ontvang je een e-mail met de door jou ingevulde antwoorden (kijk hiervoor ook in je spam of ongewenste e-mail!). Hierbij geldt als volgt:

*Inschrijven is mogelijk tot zondag 18.00 uur.
*Zondagavond ontvangen alle senioren die zich hebben ingeschreven een bericht of de reservering is gehonoreerd en met welke andere leden zij in een shift zitten.
*Heb je je wel ingeschreven, maar zitten jouw voorkeurstijden al vol? Dan krijg je de week hierop bij een nieuwe inschrijving voorrang. 
*Op dinsdagochtend opent de nieuwe inschrijving voor de komende maandag. 

We zijn er ons van bewust dat een Outdoor Tafeltennisavond valt of staat met de weersomstandigheden. Daarom zullen leden die zich hebben ingeschreven op maandag een mail ontvangen bij een eventuele afgelasting. Geen mail ontvangen? Dan gaat het door!  

Mocht het weer tijdens een vrijspeelavond omslaan, dan zal er worden geprobeerd om iedereen die zich die avond voor de laatste shift(s) had ingeschreven zo spoedig mogelijk te informeren over de afgelasting. Uiteraard kan men bij slecht weer zelf al uitgaan van afgelasting.

Maatregelen
Uiteraard zullen deze avonden strikt volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM verlopen. Daarom is de Tanakahal deze avonden geheel gesloten. Er is dus géén mogelijkheid tot het gebruikmaken van bijvoorbeeld de bar, toiletten, kleedkamers en douches. Ook dient men zelf drinken mee te nemen. Tussen alle shifts worden tevens alle tafels en ballen ontsmet.

Tevens is het verplicht om enkel eigen speelmateriaal (batjes) te gebruiken. Met een bal van Tanaka mag wel worden gespeeld, maar deze mag enkel door hetzelfde duo gebruikt worden. Het is de bedoeling dat leden uiteraard de anderhalve meter afstand in acht nemen en bij aankomst direct beginnen met spelen. Hierbij zijn logischerwijs dubbels verboden. Vanuit het RIVM is het ook niet toegestaan dat er gerouleerd wordt met speelpartners. We begrijpen dat leden na afloop graag nog even bijpraten nadat ze elkaar al zolang niet hebben kunnen zien, maar toch verzoeken we iedereen vriendelijk om zo snel mogelijk richting huis te gaan. Dit om samenscholing te voorkomen. De gehele avond zullen er medeleden als toezichthouders aanwezig zijn om te volgen of alle maatregelen worden nageleefd.

Vragen?
Heb je vragen of kom je er niet uit? 
Mocht het niet lukken om een speelpartner te vinden? In overleg zal er dan naar een oplossing worden gezocht. 
Kom je er na zondag 18.00 uur achter dat je maandag alsnog kan komen spelen? Er zal dan worden gekeken naar eventuele vrije plekken.  

Neem bij bovenstaande vragen contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De NTTB heeft naar aanleiding van de eerder toegezonde informatie meerdere vragen gekregen vanuit leden en verenigingen. Het Hoofdbestuur heeft de meestgestelde vragen samengevoegd in een document en is leesbaar voor iedereen. 

Men kan dit bestand hier vinden: https://www.nttb.nl/coronadossier/faq-corona/   

Zodra nieuwe/nadere informatie beschikbaar komt zal de NTTB deze uiteraard met u delen. Mocht u nog andere vragen hebben, dan verneemt de NTTB en Tanaka dat graag.

De regering heeft in overleg met het RIVM en de GGD besloten om alle bijeenkomsten ongeacht het aantal personen dat aanwezig is te verbieden tot en met 1 juni 2020. Hieronder vallen ook alle sportwedstrijden en trainingen. Als gevolg hiervan heeft de NTTB besloten de landelijke competitie per direct te beëindigen en adviseerde het de regionale afdelingen dit ook te doen. De afdeling Zuid-West heeft besloten dit advies op te volgen en per direct de competitie te beëindigen, dit geldt zowel voor de jeugd- als seniorencompetitie.

Wat heeft bovenstaande tot gevolg:

1. Alle nog te spelen wedstrijden van de voorjaarscompetitie 2020 komen te vervallen.
2. Alle gespeelde wedstrijden worden nietig verklaard.
3. De promotie en degradatie van de najaarscompetitie 2019 zijn van kracht voor de indeling van de najaarscompetitie 2020, mits teams niet dusdanig gewijzigd worden dat de teamrating sterk verandert.
4. De indeling van de voorjaarscompetitie 2020 dient als leidraad voor de indeling van de najaarscompetitie 2020. Dit zou kunnen betekenen dat dezelfde teams in een poule komen te zitten, echter gaat de NTTB de competitie niet 1 op 1 overnemen. Dit maakt het mogelijk om sterk gewijzigde teams omhoog of omlaag te zetten en nieuwe teams toe te voegen.
5. Alle verenigingen dienen de teams opnieuw aan te melden in NAS. Helaas is het technisch niet mogelijk om de teams van de voorjaarscompetitie te kopiëren naar de najaarscompetitie. Daarnaast moeten verenigingen teams kunnen wijzigen in het geval spelers stoppen of er nieuwe spelers moeten worden toegevoegd, dus ook als je géén wijzigingen in je teams hebt dienen de teams opnieuw ingevoerd te worden.
6. Mededelingen omtrent de teamopgave voor de najaarscompetitie 2020 zullen snel worden bekend gemaakt. Hierin staat dan ook in wat de uiterlijke datum is om teams in te voeren in NAS.
7. De nieuwe speeldata voor de najaarscompetitie 2020 zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Voor wat betreft de jeugd zijn de hierboven genoemde punten 3 en 4 niet van toepassing. In verband met de overgang van jeugdspelers naar de senioren en of de wijziging van de leeftijdscategorie maakt dat de jeugdcompetitie hoe dan ook opnieuw moet worden ingedeeld.

Uiteraard betreurt de NTTB Zuid-West dit besluit te hebben moeten nemen, maar in het belang van ieders gezondheid konden men logischerwijs niet anders. Niet alleen het virus noopte deze beslissing te nemen, maar ook de tijdsdruk om de competitie op een fatsoenlijke manier uit te kunnen spelen, mocht de regering besluiten na 1 juni het spelen van sportwedstrijden weer vrij te geven.