T.T.V. Tanaka

In navolging op de jeugd op woensdagavond biedt Tanaka vanaf maandag 18 mei nu ook vrijspeelavonden voor haar seniorenleden aan. Op initiatief van de TC is er iedere maandagavond de mogelijkheid om op het parkeerterrein naast de Tanakahal een balletje te slaan. 

Omdat binnensport nog verboden is, zullen de tafels naar buiten worden gereden om zo alsnog te kunnen spelen. Tijdens deze avonden wordt er gewerkt in zogenoemde ‘shifts’ van drie kwartier. De shifts zullen plaatsvinden tussen 18.30 – 19.15 uur, 19.15 – 20.00 uur en 20.00 – 20.45 uur. Om binnen de maatregelen van het RIVM te blijven zal er een maximaal aantal spelers van 12 personen per shift worden gehanteerd.   

Hoe schrijf ik me in?
Om te voorkomen dat er meer mensen aanwezig zijn dan toegestaan is, zal er de komende periode worden gewerkt met inschrijvingen. Hierbij geldt:

*Je schrijft je in met tweetallen (dit om oneven aantallen te voorkomen).
*Per maandagavond kan je je maximaal voor één shift inschrijven, zodat iedereen aan de beurt kan komen.
*Je dient een eerste en tweede voorkeur in te vullen. 

Jezelf en je speelpartner kan je vanaf dit moment inschrijven op de website van Tanaka. Dit kan via deze link: https://bit.ly/2y6IHbD

Ingeschreven, en dan?
Zodra je je hebt ingeschreven ontvang je een e-mail met de door jou ingevulde antwoorden (kijk hiervoor ook in je spam of ongewenste e-mail!). Hierbij geldt als volgt:

*Inschrijven is mogelijk tot zondag 18.00 uur.
*Zondagavond ontvangen alle senioren die zich hebben ingeschreven een bericht of de reservering is gehonoreerd en met welke andere leden zij in een shift zitten.
*Heb je je wel ingeschreven, maar zitten jouw voorkeurstijden al vol? Dan krijg je de week hierop bij een nieuwe inschrijving voorrang. 
*Op dinsdagochtend opent de nieuwe inschrijving voor de komende maandag. 

We zijn er ons van bewust dat een Outdoor Tafeltennisavond valt of staat met de weersomstandigheden. Daarom zullen leden die zich hebben ingeschreven op maandag een mail ontvangen bij een eventuele afgelasting. Geen mail ontvangen? Dan gaat het door!  

Mocht het weer tijdens een vrijspeelavond omslaan, dan zal er worden geprobeerd om iedereen die zich die avond voor de laatste shift(s) had ingeschreven zo spoedig mogelijk te informeren over de afgelasting. Uiteraard kan men bij slecht weer zelf al uitgaan van afgelasting.

Maatregelen
Uiteraard zullen deze avonden strikt volgens de richtlijnen van de overheid en het RIVM verlopen. Daarom is de Tanakahal deze avonden geheel gesloten. Er is dus géén mogelijkheid tot het gebruikmaken van bijvoorbeeld de bar, toiletten, kleedkamers en douches. Ook dient men zelf drinken mee te nemen. Tussen alle shifts worden tevens alle tafels en ballen ontsmet.

Tevens is het verplicht om enkel eigen speelmateriaal (batjes) te gebruiken. Met een bal van Tanaka mag wel worden gespeeld, maar deze mag enkel door hetzelfde duo gebruikt worden. Het is de bedoeling dat leden uiteraard de anderhalve meter afstand in acht nemen en bij aankomst direct beginnen met spelen. Hierbij zijn logischerwijs dubbels verboden. Vanuit het RIVM is het ook niet toegestaan dat er gerouleerd wordt met speelpartners. We begrijpen dat leden na afloop graag nog even bijpraten nadat ze elkaar al zolang niet hebben kunnen zien, maar toch verzoeken we iedereen vriendelijk om zo snel mogelijk richting huis te gaan. Dit om samenscholing te voorkomen. De gehele avond zullen er medeleden als toezichthouders aanwezig zijn om te volgen of alle maatregelen worden nageleefd.

Vragen?
Heb je vragen of kom je er niet uit? 
Mocht het niet lukken om een speelpartner te vinden? In overleg zal er dan naar een oplossing worden gezocht. 
Kom je er na zondag 18.00 uur achter dat je maandag alsnog kan komen spelen? Er zal dan worden gekeken naar eventuele vrije plekken.  

Neem bij bovenstaande vragen contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De NTTB heeft naar aanleiding van de eerder toegezonde informatie meerdere vragen gekregen vanuit leden en verenigingen. Het Hoofdbestuur heeft de meestgestelde vragen samengevoegd in een document en is leesbaar voor iedereen. 

Men kan dit bestand hier vinden: https://www.nttb.nl/coronadossier/faq-corona/   

Zodra nieuwe/nadere informatie beschikbaar komt zal de NTTB deze uiteraard met u delen. Mocht u nog andere vragen hebben, dan verneemt de NTTB en Tanaka dat graag.

De regering heeft in overleg met het RIVM en de GGD besloten om alle bijeenkomsten ongeacht het aantal personen dat aanwezig is te verbieden tot en met 1 juni 2020. Hieronder vallen ook alle sportwedstrijden en trainingen. Als gevolg hiervan heeft de NTTB besloten de landelijke competitie per direct te beëindigen en adviseerde het de regionale afdelingen dit ook te doen. De afdeling Zuid-West heeft besloten dit advies op te volgen en per direct de competitie te beëindigen, dit geldt zowel voor de jeugd- als seniorencompetitie.

Wat heeft bovenstaande tot gevolg:

1. Alle nog te spelen wedstrijden van de voorjaarscompetitie 2020 komen te vervallen.
2. Alle gespeelde wedstrijden worden nietig verklaard.
3. De promotie en degradatie van de najaarscompetitie 2019 zijn van kracht voor de indeling van de najaarscompetitie 2020, mits teams niet dusdanig gewijzigd worden dat de teamrating sterk verandert.
4. De indeling van de voorjaarscompetitie 2020 dient als leidraad voor de indeling van de najaarscompetitie 2020. Dit zou kunnen betekenen dat dezelfde teams in een poule komen te zitten, echter gaat de NTTB de competitie niet 1 op 1 overnemen. Dit maakt het mogelijk om sterk gewijzigde teams omhoog of omlaag te zetten en nieuwe teams toe te voegen.
5. Alle verenigingen dienen de teams opnieuw aan te melden in NAS. Helaas is het technisch niet mogelijk om de teams van de voorjaarscompetitie te kopiëren naar de najaarscompetitie. Daarnaast moeten verenigingen teams kunnen wijzigen in het geval spelers stoppen of er nieuwe spelers moeten worden toegevoegd, dus ook als je géén wijzigingen in je teams hebt dienen de teams opnieuw ingevoerd te worden.
6. Mededelingen omtrent de teamopgave voor de najaarscompetitie 2020 zullen snel worden bekend gemaakt. Hierin staat dan ook in wat de uiterlijke datum is om teams in te voeren in NAS.
7. De nieuwe speeldata voor de najaarscompetitie 2020 zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Voor wat betreft de jeugd zijn de hierboven genoemde punten 3 en 4 niet van toepassing. In verband met de overgang van jeugdspelers naar de senioren en of de wijziging van de leeftijdscategorie maakt dat de jeugdcompetitie hoe dan ook opnieuw moet worden ingedeeld.

Uiteraard betreurt de NTTB Zuid-West dit besluit te hebben moeten nemen, maar in het belang van ieders gezondheid konden men logischerwijs niet anders. Niet alleen het virus noopte deze beslissing te nemen, maar ook de tijdsdruk om de competitie op een fatsoenlijke manier uit te kunnen spelen, mocht de regering besluiten na 1 juni het spelen van sportwedstrijden weer vrij te geven.

Naar aanleiding van de persconferentie gisteren van minister-president Rutte en ministers Grapperhaus en De Jonge zijn er zoals bekend extra verscherpte maatregelen getroffen voor Nederland. Deze maatregelen zijn ook ten harte genomen door de NTTB en zij hebben het volgende besloten.

* De landelijke voorjaarscompetitie wordt beëindigd. In de landelijke seniorencompetities volgt geen promotie naar /degradatie uit de verschillende klassen en evenmin van en naar de afdelingsklassen. Deze voorjaarscompetitie wordt geen finale gehouden voor het behalen van het landskampioenschap dames, heren en jeugd. In september zal de landelijke seniorencompetitie met de indelingen van de voorjaarscompetitie 2020 in zijn geheel opnieuw worden gespeeld. Uiteraard mogen wel teamwijzigingen worden aangebracht en spelers worden toegevoegd. Voor de eredivisies en 1e divisie en de landelijke jeugdcompetitie volgt zo spoedig mogelijk nadere informatie. De NTTB gaat ervan uit dat de afdelingen deze lijn zullen volgen voor de afdelingscompetities;

* Alle door de NTTB of onder auspiciën van de NTTB georganiseerde toernooien en evenementen met een datum vóór 1 augustus 2020 komen te vervallen;

* Het Topsportstatuut wordt tot 1 augustus 2020 buiten werking gesteld (toelichting: dit betreft met name de selecties voor internationale toernooien);

* In lijn met de eerdere berichtgeving worden de accommodaties gesloten tot 1 juni 2020;

* AfdelingsLedenVergaderingen (ALV’s) worden niet gehouden. Het Hoofdbestuur zal een verzoek tot toestemming indienen bij de leden van de Bondsraad om de ALV’s van de afdelingen te mogen verzetten tot een datum ná 1 juni 2020;

* Als verenigingen in financiële problemen komen door het achterblijven van inkomsten kunnen ze het Hoofdbestuur verzoeken om de kwartaalcontributies van het 2e en 3e kwartaal pas later in het 4e kwartaal te betalen.

 

Voor TTV Tanaka heeft dit tot gevolg dat de Tanakahal blijft gesloten tot 1 juni 2020. Bovendien worden de competitie van Heren 1 (3e Divisie) en Dames 1 (Eredivisie) per direct beëindigd en na de zomer in dezelfde poules opnieuw gespeeld. Over de regionale competities (zowel jeugd als senioren) is vooralsnog geen besluit genomen, maar hierover volgt zo spoedig mogelijk nadere informatie. Tanaka zal hierbij uiteraard haar leden informeren.