T.T.V. Tanaka

Na de jeugd was het vandaag de beurt aan de senioren tijdens het jaarlijkse Backhandstoernooi. Ditmaal namen Femke, Tuan, Rob, Johan, Youri en Ben deze zondag deel aan het eerste toernooi van het jaar. Ook Frank nam vandaag onder Tanaka deel aan dit toernooi.

's Ochtends werd er gestreden in dubbelparen, waarbij Femke en Tuan erg succesvol bleken! Het duo stoomde probleemloos door de poule en bereikte hierna de finale, die dan ook werd gewonnen. Rob en Johan werden derde in een poule van zeven, wat helaas net te weinig bleek. 's Middags werd er gespeeld in de enkel, waarbij Femke, Tuan, Frank en Johan door wisten te komen in de poulefase. Frank wist de finale te bereiken bij de Heren B en deze ook te winnen! De halve finale bleek het eindstation van zowel Femke als Tuan, terwijl Johan tot de kwartfinale wisten te komen. Voor Rob, Youri en Ben zat er echter geen vervolg in na de poulefase.

Vandaag hebben Sebastian, Mika, Rune en Naomi meegedaan aan het traditionele Backhandstoernooi in Rucphen, waarbij het viertal meerdere resultaten heeft behaald.

In de dubbel speelden Sebastian en Rune samen, terwijl Mika met dubbelpartner was van Amber de Been van vereniging Die Meede. Beide teams kwamen in de dubbel helaas niet verder dan de voorrondes.

's Middags ging het in de enkel veel beter. Mika werd eerste in de poule en bereikte hiermee zo de kwartfinale. Helaas betekende dit zijn eindstation. Rune, Naomi en Sebastian werden alledrie derde in hun poule, wat de kwartfinale betekende. Naomi en Sebastian hebben daarna de kwartfinales gespeeld, waarna ze helaas verloren. Rune kwam nog één ronde verder, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de halve finale. 

Goed bezig, Sebastian, Mika, Rune en Naomi!

Vandaag speelde Rune de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen in Almere. Hij speelde prima wedstrijden, maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven. 

Rune was als derde geplaatst in zijn poule en moest als eerste spelen tegen nummer 4 Cas Schwachofer. De eerste 2 games wist hij vanuit een achterstand toch naar zich toe te trekken met beide een stand van 12-10. De derde en de vierde game waren in het voordeel van Cas. De vijfde game was erg spannend en bij het wissselen van kant stond Rune met 5-1 achter. Na wat oppeppende woorden van coach Johan en het veranderen van tactiek werd de wedstrijd beslist met 12-10 in het voordeel van Rune.

De 2e wedstrijd van Rune was tegen de Matthijs Bouma, nummer 7 van de poule. Deze wedstrijd was wat makkelijker en werd de overwinning in 3 games binnengehaald. Hierna werd er met 3-0 verloren van de goedspelende David Schury. Brent Ronde, de eerst geplaatste in de poule, en tegen wie Rune al 2 keer eerder heeft gespeeld was nu ook weer veel te sterk. Rune verloor verloor de eerste game met 11-2. De tweede game stond hij in het begin nog een paar punten voor, maar verloor deze toch met 11-7. De wedstrijd eindigde doordat Brent de derde game won met 11-4.

De laatste wedstrijd van dit toernooi bepaalde of Rune door zou gaan naar de halve finales. Helaas was Thomas Marres toch te sterk voor Rune en Thomas won in 3 games. Hiermee werd Rune uiteindelijk 4e in zijn poule, waar de eerste nummer drie zich zouden plaatsen voor de halve finales. Helaas Rune, maar prima gespeeld! 

Buiten de reguliere competitiewedstrijden vond dit weekend ook de Uden Open plaats. In het oosten van Brabant ging Rune hierheen om deel te nemen en met succes!

Rune werd ingedeeld in een achtkamp en kreeg zo zeven wedstrijden voor zijn kiezen. Hij speelde zeer verdienstelijk en was dan ook een van de betere spelers van het toernooi. Aan het einde van de dag werd Rune het podium op geroepen, hij was het toernooi immers ongeslagen geëindigd!

Een mooie eerste plaats. Top, Rune!