T.T.V. Tanaka

De Tanakahal kent komende week (14-19 oktober) aangepaste openingstijden vanwege de herfstvakantie! Bijna alle trainingen zullen daardoor komen te vervallen.

Alle trainingen komen te vervallen, behalve de donderdagavondtraining voor de A-jeugd op 17 oktober. Ook het vrijspelen op vrijdagavond gaat niet door, terwijl op maandagavond 14 oktober de zaal vanaf 19.00 uur geopend is voor ALLE leden om te vrijspelen.

Maandag 14-10: Vrijspelen (19.00-00.00)
Dinsdag 15-10: Gesloten
Woensdag 16-10: Gesloten
Donderdag 17-10: Training A-jeugd (19.30-20.30)
Vrijdag 18-10: Competitie Senioren (20.00-00.00)
Zaterdag 19-10: Gesloten
Zondag 20-10: Gesloten

Vanaf maandag 21 oktober is alles weer als vanouds. 

 

Morgen 12 oktober speelt Dames 1 haar derde thuiswedstrijd in de Eredivisie! Om 14.00 uur wordt er begonnen aan de wedstrijd tegen Vriendenschaar 1 uit Gouda, wat direct een uiterst belangrijke wedstrijd is. Vriendenschaar is immers de hekkensluiter, terwijl Tanaka een plaatste hoger bivakkeert. 

Belangen
Dames 1 krijgt steeds meer de smaak te pakken in de Eredivisie en heeft inmiddels de schroom van zich afgeworpen. Waar na twee eerste verliespartijen tegen topploegen het eerste punt werd behaald tegen FysioScheepjeshof/SKF 1, werd in de vorige speelronde opnieuw resultaat geboekt. Thuis tegen Scylla 1 werd het 2-4. De dames beginnen steeds meer in hun spel te komen, wat ook gepaard gaat met resultaat. Een overwinning op Vriendenschaar zou zowel zeer welkom als belangrijk zijn. Tanaka bezet de vijfde plaats met drie punten, terwijl Vriendenschaar het als hekkensluiter moet doen met één punt. De belangen zijn dus duidelijk: wegblijven van de laatste plaats.

Tegenstander
Vriendenschaar kende een soortgelijke competitiestart als Dames 1. Het verloor de eerste wedstrijden van het seizoen met 6-0 van Anytime/Fitness Westa, Dozy Den Helder/Noor en VTV. Afgelopen speelronde werd het eerste punt gepakt. Uit bij Scylla haalde Elle Cillessen haar ploeg van de hatelijke nul. De kopvrouw kan dan ook worden gezien als sterkste speelster. Het is, ook kijkende naar Dames 1, niet gek dat deze ploegen onderin meespelen. Beide teams promoveerden vorig seizoen van de Eerste Divisie naar de Eredivisie en het niveauverschil met de topploegen is dan ook erg groot. Toch valt te zien dat bij beide teams de knop is omgegaan en er punten worden afgesnoept van de andere ploegen. Deze teams tegenover elkaar belooft dan ook een spectaculaire pot tafeltennis op topniveau te gaan worden.  

Live
Wilt u deze wedstrijd komen bekijken? Dat kan! De wedstrijd van Dames 1 is live te aanschouwen in de Tanakahal. Om 14.00 uur start deze wedstrijd.

TTV Tanaka
Van Genkstraat 20
4871 XA Etten-Leur

Aanstaande zaterdag speelt Dames 1 haar tweede thuiswedstrijd in de Eredivisie! Om 14.00 uur wordt er begonnen aan de wedstrijd tegen Scylla 1 uit Leiden. Vorige week werd al een belangrijke stap gezet, het eerste punt werd immers behaald wat voor blijdschap en opluchting zorgde. 

Mentaal
Na twee eerste speelronden tegen twee topploegen uit de Eredivisie stond de teller begin vorige week nog op 0 punten. Uiteraard geen schande, maar natuurlijk wilden de dames van die hatelijke 0 af. In de derde speelronde en de eerste thuiswedstrijd tegen FysioScheepjeshof/SKF 1 lagen meer kansen, die dan ook werden benut. Femke Boot had de eer om, veertig jaar na het laatste gewonnen Eredivisiepunt door een Tanaka-team, te zegevieren. In vier games was zij Annewyke Appels de baas. Ondanks de uiteindelijke 1-5 nederlaag viel er toch een last van de schouders. Deze mentale opsteker biedt hoop voor de komende wedstrijden. Zo ook voor aanstaande zaterdag, wanneer Scylla richting Etten-Leur komt.   

Tegenstander
Zaterdagmiddag wacht dus in de eigen Tanakahal Scylla 1. In de eerste speelronde wisten zij verdienstelijk met 3-3 gelijk te spelen tegen TTV Lybrae Heerlen 1, waarna ook weer met 3-3 werd gelijkgespeeld tegen AnytimeFitness/Westa 1. Scylla heeft momenteel met Esmee van Marwijk iemand in de gelederen die nog geen wedstrijd verloor en zodoende nog op 100% staat. Na haar volgen Kim Hergelink (50%), Marie Depuydt (0%) en Isabelle Tegelaar (0%). Opvallend is zeker dat Scylla Kim Vermaas in het team heeft. Momenteel speelt zij haar wedstrijden in het herenteam van de club, ook in de Eredivisie. Vermaas is geen onbekende in de tafeltenniswereld, aangezien zij regelmatig wordt opgeroepen voor Oranje, het Nederlandse Damesteam. 

Live
Wilt u deze wedstrijd komen bekijken? Dat kan! De wedstrijd van Dames 1 is live te aanschouwen in de Tanakahal. Om 14.00 uur start deze wedstrijd.

TTV Tanaka
Van Genkstraat 20
4871 XA Etten-Leur

Aanstaande zaterdag maakt Dames 1 haar thuisdebuut in de Eredivisie! Om 14.00 uur wordt er begonnen aan de wedstrijd tegen FysioScheepjeshof/SKF 1 uit Veenendaal. Tanaka hoopt ik de eerste thuiswedstrijd direct de eerste punten van het seizoen te bemachtigen. 

Op jacht
De eerste twee speelronden kreeg Dames 1 direct twee sterke tegenstanders voor de kiezen. Tegen dames die vier à vijf keer per week trainen en meedraaien in de absolute top van Nederland, was het niet heel gek dat er twee nederlagen werden geleden. Tegen Dozy Den Helder/Noor 1 en VTV werd er allebei met 6-0 verloren, maar werden met name de ervaringen op dit niveau geteld. Twee ploegen die immers al enige tijd actief zijn in de Eredivisie en meekunnen dingen om het kampioenschap. Dames 1 is dus nog op zoek naar de eerste punten van het seizoen, maar nu de schroom van de dames is afgeworpen kan dat niet uitblijven.

Tegenstander
Zaterdagmiddag wacht dus in de eigen Tanakahal FysioScheepjeshof/SKF 1. In de eerste speelronde wisten zij, als nummer vijf van vorig seizoen, verdienstelijk met 3-3 gelijk te spelen tegen VTV, maar werd met 1-5 verloren van Dozy Den Helder/Noor. Beide ploegen hebben dus dezelfde tegenstanders gehad en treffen nu elkaar. Naar verwachting zullen de Veenendaalsen aantreden met icoon Brenda Vonk-Huntelerslag, met zo’n 30 jaar ervaring op topniveau de grand lady van de eredivisie. Zij zal worden bijgestaan door Melanie Bierdrager, bij de heren al enige seizoenen uitkomend in de 2e divisie, en Annewyke Appels. Deze laatste is bij het grote publiek wellicht minder bekend, maar haalde twee jaar geleden nog het nederlands kampioenschap bij de Dames B binnen. Daarnaast heeft SKF-keuzeheer Rinie Kling nog de beschikking over ex-international Carla Nouwen en Jacintha de Hoop. Er wacht Tanaka dus een lastige wedstrijd, maar wel eentje waar zeker kansen zullen komen. 

Arbitrage
De wedstrijd zal onder leiding staan van professionele scheidsrechters in de personen van Wido Engelen en Rob van Gogh.

Live
Wilt u deze wedstrijd komen bekijken? Dat kan! De wedstrijd van Dames 1 is live te aanschouwen in de Tanakahal. Om 14.00 uur start deze wedstrijd.

TTV Tanaka
Van Genkstraat 20
4871 XA Etten-Leur