T.T.V. Tanaka

De regering heeft in overleg met het RIVM en de GGD besloten om alle bijeenkomsten ongeacht het aantal personen dat aanwezig is te verbieden tot en met 1 juni 2020. Hieronder vallen ook alle sportwedstrijden en trainingen. Als gevolg hiervan heeft de NTTB besloten de landelijke competitie per direct te beëindigen en adviseerde het de regionale afdelingen dit ook te doen. De afdeling Zuid-West heeft besloten dit advies op te volgen en per direct de competitie te beëindigen, dit geldt zowel voor de jeugd- als seniorencompetitie.

Wat heeft bovenstaande tot gevolg:

1. Alle nog te spelen wedstrijden van de voorjaarscompetitie 2020 komen te vervallen.
2. Alle gespeelde wedstrijden worden nietig verklaard.
3. De promotie en degradatie van de najaarscompetitie 2019 zijn van kracht voor de indeling van de najaarscompetitie 2020, mits teams niet dusdanig gewijzigd worden dat de teamrating sterk verandert.
4. De indeling van de voorjaarscompetitie 2020 dient als leidraad voor de indeling van de najaarscompetitie 2020. Dit zou kunnen betekenen dat dezelfde teams in een poule komen te zitten, echter gaat de NTTB de competitie niet 1 op 1 overnemen. Dit maakt het mogelijk om sterk gewijzigde teams omhoog of omlaag te zetten en nieuwe teams toe te voegen.
5. Alle verenigingen dienen de teams opnieuw aan te melden in NAS. Helaas is het technisch niet mogelijk om de teams van de voorjaarscompetitie te kopiëren naar de najaarscompetitie. Daarnaast moeten verenigingen teams kunnen wijzigen in het geval spelers stoppen of er nieuwe spelers moeten worden toegevoegd, dus ook als je géén wijzigingen in je teams hebt dienen de teams opnieuw ingevoerd te worden.
6. Mededelingen omtrent de teamopgave voor de najaarscompetitie 2020 zullen snel worden bekend gemaakt. Hierin staat dan ook in wat de uiterlijke datum is om teams in te voeren in NAS.
7. De nieuwe speeldata voor de najaarscompetitie 2020 zullen zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Voor wat betreft de jeugd zijn de hierboven genoemde punten 3 en 4 niet van toepassing. In verband met de overgang van jeugdspelers naar de senioren en of de wijziging van de leeftijdscategorie maakt dat de jeugdcompetitie hoe dan ook opnieuw moet worden ingedeeld.

Uiteraard betreurt de NTTB Zuid-West dit besluit te hebben moeten nemen, maar in het belang van ieders gezondheid konden men logischerwijs niet anders. Niet alleen het virus noopte deze beslissing te nemen, maar ook de tijdsdruk om de competitie op een fatsoenlijke manier uit te kunnen spelen, mocht de regering besluiten na 1 juni het spelen van sportwedstrijden weer vrij te geven.