T.T.V. Tanaka

In de carnavalsvakantie (27 feb. t/m 2 maart) komen ALLE trainingen alsmede het vrijspelen op maandagavond te vervallen.

Op woensdag zal het vrijspelen een uur eerder, te weten om 19.00 uur, beginnen zodat ook de jeugd eventueel kan spelen.

De vrijdag vrijspeelavond voor alle leden gaat wel door. Vanaf 3 maart zal de aanvangstijd van deze avond voortaan weer 18.30 uur zijn.

tt

Beginnerstoernooi TANAKA 2017

Op zondag 19 februari organiseerde Tanaka voor de veertiende keer het jaarlijkse beginnerstoernooi voor de beginnende jeugd en startende competitiespelers waarvoor alle verenigingen uit de regio waren uitgenodigd.

De animo om mee te doen was ook dit jaar met maar liefst 41 inschrijvingen weer behoorlijk groot. De volgende verenigingen namen deel aan dit sportgebeuren: Breda,De Batswingers, TTV Irene, O.D.T, TIOS'51, T.C.O.'78, TTV Veldhoven, Belcrum, TTV Middelburg en natuurlijk Tanaka zelf. Helaas moest 1 kind zich afmelden wegens ziekte en kwam er 1 niet opdagen. Daardoor moest er nog even snel iets aan de indeling veranderd worden maar toen kon er met 39 deelnemers/deelneemsters op 8 tafels begonnen worden.

Dankzij de hulp van enkele seniorleden en veel jeugdleden was het weer een gezellige drukte in de zaal van Tanaka.

Alle deelnemers waren ruim op tijd aanwezig zodat om 10.30 uur kon worden gestart. Aan het begin was het even druk omdat er uitgelegd werd hoe er gespeeld moest worden en op welke tafels. Vervolgens werden de wedstrijden vlot en met veel plezier gespeeld. Fijn was het om te zien dat de kinderen vaak goed en fel speelden maar vooral dat het er sportief aan toe ging. Iedereen had het naar haar/ zijn zin. Vooral de echte beginners vonden het erg leuk om nu eens tegen anderen te spelen dan hun clubmaatjes.

Er werd gespeeld in 2 groepen, nl. Groep A (competitiespelers + gelijken) en Groep B (de beginners). In groep A waren er 3 vijfkampen, in groep B 4 vijfkampen en 1 vierkamp. Na de pauze werden er nieuwe meerkampen gevormd op sterkte aan de hand van de resultaten van voor de pauze. De helpers en helpsters traden op als hulpscheidsrechters bij de B groep, gaven aanwijzingen en vulden de formulieren in. Bij de A groep hielden Johan en Hans een oogje in het zeil.

Ook voor drinken en eten werd goed gezorgd door mensen achter de bar. Hierdoor verliep alles vlotjes en goed.

Om 15.00 uur werd nog bij beide groepen het spel "rondje om te tafel' gedaan zodat Bert de ranglijsten kon opmaken. Daarna konden we overgaan tot de prijsuitreiking. Voor elke groep waren er 3 sportprijzen en konden de andere deelnemers nog een aardigheidje uitzoeken. Ook de 2 winnaars bij elke groep met het spel rondje om de tafel verdienden een prijs.

Als een van de jongste en enthousiaste deelnemers kreeg Reitze de Winkel ( 7 jaar) van TTV Irene de aanmoedigingsprijs, waar hij heel blij mee was.

De kinderen hebben een fijne dag gehad en Tanaka kan weer terugzien op een geslaagd toernooi.

Ook heeft Ben de Graaf heel veel foto's gemaakt die op de Facebookpagina van TTV Tanaka te zien zijn: https://www.facebook.com/Tanaka-135849783172693/?fref=ts

Alle helpers en helpsters in de zaal en de mensen achter de bar heel veel dank voor jullie geweldige hulp!

Hieronder volgen de uitslagen:

Groep A:

1. Jeroen Broos                   O.D.T.                        8. Bart de Bont                     Breda

2. Kevin Palinckx                T.C,O.'78                   9. Lian van der Leun          T.C.O.'78

3. Janolica Vermeulen       O.D.T                         10.Theo Wijnen                   Belcrum

4. Julia Ye                            TIOS.'51                    11.Teun Aaldrink                TIOS.'51

5. Naomi Verschuren         Tanaka                      12.Gijs van Mulkens           O.D.T.

6. Arnoud Broos                  O.D.T                         13.Leon Scharpach                       Veldhoven  

7. Britt van Gorp                  TIOS. '51                   14.Kai de Nauw                  Tanaka

                                                                                  15.Amy Haverkamp                        Belcrum

Groep B:

1, Leon de Jonge               TTV Middelburg        13. Ronan Kerr                    TIOS.'51

2. Seppe van Beurden       TIOS.'51                    14. Thomas Quartel            O.D.T.

3. Rune Kemmeren            Tanaka                      15. Tomas Maulen              O.D.T..

4. Inti Kemmeren                Tanaka                      16. Jordi Tienman               Middelburg

5. Tessa van Oevelen         TCO.'78                     17. Eline van Gestel           Batswingers

6. Mees de Wit                    Belcrum                    18. Daan van Abeelen         TIOS.'51

7. Maria Presura                  Veldhoven                19. Lars van Haperen         Tanaka

8. Indi Janssen                    Tanaka                      20. Amy Schöen                 Belcrum

9. Merel Maas                      Tanaka                      21. Koen van de Peet        TTV Irene

10.Miriam vanAmbach         O.D.T.                        22. Rene Kuijstermans      O.D.T.

11.Amy Bink                         Batswingers             23. Aiyana de Nauw           Tanaka

12.Robbe de Pagter             Middelburg               24. Reitze de Winkel          TTV Irene

De grote wisselbeker ( de Bert. Burger Bokaal) ging dit jaar na 1 seizoen O.D.T. weer terug naar Tanaka! Maar het was wel spannend!

1. Tanaka 53 punten. 2. O.D.T. 51 punten 3. TIOS.'51 43 punten 4.T.C.O.'7 32 punten

5. TTV Midelburg 19 punten 6.Belcrum 17 punten 7.TTV Veldhoven 12 punten      8. TTV Breda 8 punten. 9. The Batswingers 5 punten 10. TTV Irene 2 punten.

Rondje om de tafel: groep A. 1. Teun Aalderink          2. Leon Scharpach

                                groep B. 1. Amy Brink                  2. Merel Maas

Beginnerstoernooi Tanaka 2017

Rune beg. toernooi Tanaka 2017

Bert Burger Bokaal beg. toernooi Tanaka 2017

 

Gisteren reisden Mats, zijn ouders en zus en Victor met coach Johan al af naar Assen. Na een gezellige avond met een gourmet en spelletjes spelen konden zowel spelers als coaches uitgerust aan de dag beginnen. De warming up van Victor bestond uit een kussengevecht met Johan. Daarna werd er nog gezamenlijk ontbeten alvorens naar de sporthal te rijden om daar de halve finale van de Nationale Jeugd Meerkampen te spelen.
Victor wist dat hij het moeilijk zou krijgen en dat bleek ook, hij wist geen wedstrijd te winnen maar leerde weer veel.
Mats was derde geplaatst en hoopte die plaatsing waar te kunnen maken zodat hij door zou dringen naar de finale. In de partij waarin het allemaal moest gebeuren werd helaas in de vijfde game nipt met 12-10 verloren en de teleurstelling was dan ook groot.
Ook Hannah was met haar ouders gisteren al afgereisd en kon fris aan de start verschijnen. Ze wist twee wedstrijden te winnen en verloor er drie. Dit deden nog twee andere meisjes dus werd het games tellen voor die zo gewilde derde plaats die toegang verschaft tot de finale. Helaas kwam Hannah één game tekort en werd zo vierde wat ook bij Hannah voor grote teleurstelling zorgde.
Voor alle spelers geldt dat het bereiken van de halve finale toch echt wel een prima prestatie is!

Ontbijt HF NJM 2017

Victor HF NJM Assen 2017

Mats HF NJM Assen 2017

Hannah HF NJM Assen 2017

Gourmet NJM Assen 2017

 

Dit weekend stond in het teken van de ranglijsttoernooien in Soest. Gisteren waren de spelers zonder licentie aan de beurt. Namens Tanaka nam Matthieu hier aan deel. Hij begon de dag uitstekend, hij won al zijn partijen in de poule en dat betekende dat hij in het hoofdtoernooi uit mocht komen. Daar lukte het hem niet om zijn goede spel voort te zetten en hij verloor in de achtste finale.
Vandaag was het de beurt aan de B spelers en D welpen. Victor werd netjes tweede in zijn poule en hij mocht door naar het hoofdtoernooi. Daar moest hij een tussenronde spelen die hij wist te winnen om zo in de achtste finale terecht te komen. Hier was zijn tegenstander een maatje te groot. Later zou deze als derde geplaatste Lars de Visser ook winnaar worden van het toernooi.
Mats, derde geplaatst, speelde een ijzersterk toernooi. In zijn poule liet hij iedereen achter zich en plaatste zich makkelijk voor het hoofdtoernooi. Na een bye moest hij het opnemen tegen de als eerste geplaatste Stijn Stellaard die in zijn poule een steekje had laten vallen en zo in de kwartfinale al tegen Mats uitkwam. Mats bood erg goed partij en verloor eervol met 12-10, helaas kon hij er net geen vijde game uitslepen. Ook Mats zijn tegenstander wist het toernooi bij de welpen te winnen.
Tevreden reden de ouders, Corinda en coach/teller Johan weer richting huis.

Mats ranglijsttoernooi Soest 2017

 

Victor B ranglijst Soest 2017

Vertrek van ranglijst Soest 2017

Matthieu na afloop Soest 2017

Vandaag namen Djonah en Matthieu deel aan het Die Meede toernooi. Samen waren ze zeer sterk in het dubbel en wisten de 1e klasse dan ook overtuigend op hun naam te schrijven. De goede vorm was aanwezig en dat was ook te zien in het enkelspel. Matthieu strandde pas in de halve finale waar hij na dikke winst in de eerste game toch verloor van Xander de Rooij van TIOS die zo in de finale de tegenstander van Djonah werd. Djonah nam revanche voor Matthieu en plezierde natuurlijk ook zichzelf enorm door met 3-0 van Xander te winnen en zo het jeugdtoernooi op zijn naam te schrijven, een knappe prestatie!

Djonah Matthieu 1e dubbel Die Meede

Djonah wint Die Meede