Extra sportmogelijkheden bij Tanaka door schuiftafeltennis

  • 24 januari 2023

Sinds enige tijd is er in de Tanakahal een nieuw soort tafel te bewonderen! (Nieuwe) leden kunnen nu namelijk ook gebruik maken van een schuiftafel, die speciaal gemaakt is voor jeugd, ouderen en mensen met een beperking.

Deze tafel is gerealiseerd door de inzet en inspanning van ons lid Rob van Gogh. Tijdens de Clubkampioenschappen begin dit jaar werd hij namens het bestuur en de trainers in het zonnetje gezet door voorzitter Rob Verschuren en trainer Johan Linders. Het biedt Tanaka meer mogelijkheden om de tafeltennissport onder nog meer doelgroepen aan te bieden. Rob, ontzettend bedankt!

Schuiftafeltennis
Schuiftafeltennis is een variant op tafeltennis die sinds enige tijd wordt omarmd door de Tafeltennisbond. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardige sport met uniforme regels, materialen en lesvormen. Zoals gezegd is schuiftafeltennis te beoefenen door jonge kinderen, ouderen en mensen met een beperking, waarbij het reguliere tafeltennis (nog) te moeilijk is. De voordelen van schuiftafeltennis zijn namelijk dat de hand-oogcoördinatie en reflexen worden verbeterd.

Interesse om eens bij Tanaka te komen kijken en te spelen? Loop dan eens binnen bij onze Tanakahal aan de Van Genkstraat 20 in Etten-Leur bij één van onze openingstijden.