Halve finales NJM in Hilversum

  • 22 maart 2023

Zondagmorgen 12 maart gaat de wekker vroeg want Cindy, Lisa en Rune nemen deel aan de halve finale NJM in Hilversum. Geen punt voor hun coaches Johan, Mika en Rob.

Om met Cindy te beginnen. Samen met coach Rob ging zij vol goede moed de strijd aan. Als vierde geplaatste kreeg ze gelijk nummer 2, 3 en 1 als tegenstander. Ondanks dat ze echt goed speelde, trok ze toch steeds aan het kortste eind. Dan bestaat er nog steeds kans om door te gaan, de eerste vier uit een poule van zes gingen door. Maar ook de volgende wedstrijden gingen al strijdend verloren. Al met al dus een niet zo goed resultaat. Maar wel goed gespeeld en een aantal leerpunten meegenomen naar huis om aan te werken. Eén voorbeeld: moeilijker en gevarieerder gaan serveren opdat de tegenstander niet gelijk op haar eigen service aanvallend het initiatief neemt.

Dan Lisa. Ook zij verloor haar eerste drie wedstrijden. Ook zij was vierde geplaatst. Na verlies van de eerste drie wedstrijden wist ze wel haar vierde wedstrijd te winnen, dus bij winst in de vijfde wedstrijd kon ze vierde worden en doorgaan naar de finale over een paar weken. Met een schuifpartij uit angst van beide speelsters, kwam Lisa toch als winnaar tevoorschijn omdat zij van de twee toch liet zien waarom je overwegend aanvallende trainingen krijgt. Op naar de finale en dat zal gezien het niveau van de andere speelsters een zware strijd worden. Maar ze is erbij en dat telt.

Rune ging vol zelf vertrouwen naar de halve finale in Hilversum. Als tweede geplaatst in de poule en de eerste 3 van de poule gaan door naar de finale was het voor Rune de doelstelling om de finale te halen. De eerste wedstrijd tegen de nummer 4 van de poule was Rune nog niet helemaal wakker en verloor deze wedstrijd met 3-0. De drie opvolgende wedstrijden moesten daarom gewonnen worden om alsnog de finale te halen. Rune was na de eerste wedstrijd goed wakker geschud en won deze 3 wedstrijden waardoor de finale een feit was. De laatste wedstrijd was tegen de nummer 1 van de poule en ging om de poule winst maar helaas had Rune zijn kruit verschoten en moest genoegen nemen met een derde plaats. Dat betekent dat Rune ook door is naar de finale en dat het doel van vandaag is behaald.