Dames kampioen voorjaar 2023

SUCCESVOL VOORJAARSSEIZOEN TANAKA: VIJF KAMPIOENSTEAMS

  • 24 april 2023

Het voorjaarsseizoen van Tafeltennisverening Tanaka is voor maar liefst vijf competitieteams geëindigd met een kampioenschap! Dames 1, Heren 1, Heren 3, Heren 7 en Jeugd 3 waren allemaal de sterkste in hun poule.

Dames 1 werd met overmacht kampioen van de Eerste Divisie. In de laatste wedstrijd was het met 0-10 te sterk voor Hutaf. Met het kampioenschap heeft Dames 1 zich geplaatst voor de beslissingswedstrijd voor promotie naar de Eredivisie, het hoogste competitieniveau van Nederland. Op zaterdag 6 mei speelt Tanaka tegen de hekkensluiter van de Eredivisie: Westa of Disnierats.

Ook het andere vlaggenschip van Tanaka, Heren 1, mocht de champagne ontkurken. Na vorig jaar ook al een kampioenschap te hebben gevierd, ging het ook dit seizoen voor de wind. Heren 1 kreeg het echter niet cadeau, want er moest eerst nog een 5-5 gelijkspel uit het vuur worden gesleept. Met het kampioenschap speelt het eerste herenteam komend seizoen in de Tweede Divisie.

Ook in de regionale klasses van de Zuid-West-competitie gooiden Heren 3, Heren 7 en Jeugd 3 hoge ogen. Vooral Heren 7 liet geen spaan heel van de concurrentie, gezien de voorsprong van maar liefst vijftien punten. Bij Heren 3 en Jeugd 3 was het spannender, maar werd het kampioenschap op de laatste speeldag veiliggesteld. Gefeliciteerd, allemaal!

Dames 1: Elly Luo, Julia Janssen, Amy Schoën, Sophie Dijkers, Selma Straatman-Paetzel, Janine Snoep
Heren 1: Rob Verschuren, Joost Bakx, Johan Linders, André Hoekstra, Jeroen Christianen
Heren 3: Pieter van Zundert, Tuan Nguyen, Marco Noordam, Chien Nguyen, Mika Verschuren
Heren 7: David Schweitz, Lars van Haperen, Remco Prinsen, Wim Middelkoop, Rachel Heimans, Ronald de Lannee, Kim van den Berg, Chantal van den Heuvel, Natasja Prinsen
Jeugd 3: David Holl, Lars Hopstaken, Thije Ossenblok, Dali van Leest, Jos Vervaart