Tanaka zet zichzelf op de kaart in Tilburg

  • 12 november 2023

Afgelopen weekend waren de ranglijsttoernooien in Tilburg. Op zaterdag deden Thomas, Lars en David mee aan de ranglijsttoernooien. Thomas kwam uit bij de beginners en dit was zijn eerste toernooi waar hij aan meedeed. Hij kwam een paar keer heel dichtbij om een wedstrijdje te winnen, maar helaas kon hij het net niet over de streep trekken en moest hij zijn vijf tegenstanders feliciteren met de overwinning. Thomas heeft toch een leuke dag gehad en gaat gelijk weer in training om de volgende de wedstrijden te gaan vlammen!

Lars van Haperen deed mee bij de Jongens onder 19. In de poule was Lars lekker op dreef. Hij wist al zijn wedstrijden in de poule te winnen waardoor hij mocht aantreden in de kwartfinale. Het winnen van de poule had Lars goed gedaan, want met ijzersterk spel wist hij de halve finale te bereiken. Helaas was in de halve finale de koek bij Lars op en moest hij zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Bij de klasse Jongens onder de 23 heeft David Schweitz de eer van Tanaka hoog gehouden. In de poule wist hij twee van de vijf wedstrijden te winnen. Helaas was de poulefase het eindstation.

Op zondag waren Dani, Cindy en Lisa van de partij. Dani was ingedeeld bij de Jongens onder 17. In de poulefase wist Dani helaas geen wedstrijd te winnen. De dames Cindy en Lisa kwamen beide uit bij de Meisjes onder 17. Cindy speelde vier wedstrijden en wist er één te winnen. Ze heeft hard gewerkt vandaag, maar helaas wist ze de poule niet door te komen. Lisa bereikte de tweede plaats in de poule en dat betekent dat ze door ging naar de halve finale. In de halve finale trof ze de nummer 1 van de andere poule. De wedstrijd was spannend, maar met het aanvallend spel van Lisa wist ze de wedstrijd knap te winnen en plaatste ze zich voor de finale. In de finale trof ze tegenstander waarin ze in de poule van verloren had. Gebrand op revanche gooide Lisa alles in de strijd. En met succes! Lisa won de finale en wint daarmee het ranglijsttoernooi B-meisjes onder 17. Ook verdient ze door het winnen ook een A licentie. Voor alle spelers namens Tanaka: knap gedaan allemaal, jullie zijn toppers!