Marianne Wagemakers (67) overleden

  • 28 december 2023

Deze week kreeg Tanaka het droevige bericht door dat op 22 december Marianne Wagemakers is overleden. Ze is 67 jaar geworden. Tanaka wenst haar familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verlies.

Marianne is op veel manieren verbonden geweest aan Tanaka. In de jaren ’70 werd ze als speelster onder andere twee keer kampioen van Brabant, stond ze in de finale van het NK en was ze het eerste lid van een Brabantse vereniging ooit dat deelnam aan een EK. Bovendien werd ze in het seizoen ’73/’74 met Tanaka Meisjes 1 kampioen van Nederland. Verder vervulde ze later jarenlang functies als hoofdtrainer en was ze de coach van Jongens 1 dat in 2009 tweede werd van Nederland, nog altijd een van de hoogtepunten uit de historie van de vereniging.

Vanuit de NTTB werd ze als blijk van waardering opgenomen in de Ereraad Zilver en was ze in 2015 50 jaar lid van de Nederlandse Tafeltennisbond.