Tanakianen in actie op het NK

  • 22 januari 2024

Afgelopen weekend vonden in Schiedam de Nederlandse Kampioenschappen plaats. Namens Tanaka reisden Rob Verschuren en Delano Dekkers af naar Zuid-Holland, terwijl ook Rune Kemmeren en Sophie Dijkers onder de vlag van Belcrum en Het Markiezaat meededen.

Delano en Rune deden op zaterdag mee aan het NK-E. Voor Delano was het zijn eerste NK en speelde hij naar behoren tegen tegenstanders uit voornamelijk de eerste klasse. Van zijn vier partijen wist hij er één te winnen, uitgerekend tegen de nummer 1 uit zijn poule. Rune wist wel door zijn poule te komen en won drie van de vier wedstrijden, waarna hij in de eerste ronde van de knock-outs werd uitgeschakeld. In de dubbel wist hij met zijn partner tot de halve finale te komen.

Op zondag was het de beurt aan Rob en Sophie op het NK-C en NK-B Dames. Rob ging met twee overwinningen uit drie wedstrijden door in zijn poule, waarna hij in de Ronde van 32 verloor in een spannende vijfgamer. Hij dubbele met Richard Verstijlen van The Backhands en samen kwamen ze tot de kwartfinale. Ook Sophie kwam met slechts één verliespartij terecht in de knock-outfase en werd pas een halt geroepen in de kwartfinale. Net als in de enkels was ook de kwartfinale het eindstation tijdens haar dubbel.

Op naar de competitie, die aanstaande vrijdag alweer van start gaat!