Dames 1 Sportploeg van het jaar 2023!

  • 28 januari 2024

Op zaterdagavond 27 januari vond in de Nobelaer in Etten-Leur het jaarlijkse Sportgala plaats! Tijdens deze avond worden in verschillende categorie├źn prijzen verdeeld aan sporters voor hun prestaties in 2023. Namens Tanaka waren Dames 1 en Heren 1 genomineerd voor Sportploeg van het jaar, terwijl ook para-tafeltennisser Dave de Gruiter in het zonnetje werd gezet.

De beide Tanakateams waren genomineerd voor hun prestaties in voornamelijk de voorjaarscompetitie van 2023. Dames 1 werd kampioen van de Eerste Divisie en wist zich daarmee te plaatsen voor promotie naar de Eredivisie. Heren 1 promoveerde op hun beurt, tegen alle verwachtingen in, naar de Tweede Divisie. Een ander mooi moment was het feit dat Dave de Gruiter op het podium werd geroepen. Sinds enige tijd werkt hij hard aan de weg als paratafeltennisser en is hij actief in de competitie en op toernooien. Vanuit het Sportgala ontving hij een aandenken als aanmoediging om vooral zo door te gaan. 

Dames 1 en Heren 1 moesten het opnemen tegen verschillende ploegen van o.a. Rowi (volleybal), Twirling Sport West-Brabant en HCEL (hockey). Uiteindelijk was het dus Dames 1 dat werd benoemd tot Sportploeg van het jaar 2023! Het is de tweede keer dat ze deze prijs wisten te pakken, aangezien dat ook in 2019 lukte. Voor Tanaka is het de vijfde keer in de 55-jarige historie dat het in deze categorie in de prijzen valt op het Sportgala. Eerder wonnen Meisjes 1 (1988), Heren 1 (1997), Jongens 1 (2001) en Dames 1 (2019) de prijs.