Iwan, Lars en Dani door naar Halve Finales NSM

  • 19 februari 2024

Op zondag 18 februari speelden Iwan Silvius, Lars van Haperen, Dani Jaspers en Youri van den Berg namens Tanaka de eerste ronde van de Nationale Senioren Meerkampen CEG. Liefst drie van hen wisten door te stoten naar de halve finale!

Alle vier speelden ze in de categorie van spelers met een G-licentie, waarbij de top drie door zou gaan naar de halve finales op 3 maart. Lars, Dani en Youri moesten het tegen elkaar opnemen in een poule van acht. Lars ging voortvarend van start en wist dan ook de poule ongeslagen door te komen! Enkel Youri wist tegen hem een vijfgamer te spelen, maar ook deze wist Lars te winnen. Dani wist op zijn beurt derde te worden met vijf gewonnen wedstrijden. De wedstrijden die hij won, deed hij dat vrij eenvoudig: vier keer 3-0 en één keer 3-1. Een tweede plaats zat erin, maar op onderling resultaat werd hij derde. Alsnog genoeg voor de halve finale! Ook Youri had een goede dag en rekende met vier van zijn zeven tegenstanders af. Zoals gezegd verloor hij in vijven van Lars, anders had ook hij zomaar door kunnen gaan. Met een vierde plaats eindigt het in de eerste ronde voor hem.

Iwan speelde als enige Tanakiaan in zijn poule en nam het op tegen spelers uit onder andere Utrecht, Gelderland en Limburg. Hij speelde een goed toernooi en won vijf van de zes wedstrijden, waardoor hij op onderling resultaat eerste is geworden! Mooi om te benoemen: tegen de nummer één geplaatste speler kwam Iwan in games met 2-0 achter en in de derde game zelfs met 6-0 achter. Uiteindelijk wist hij deze game 11-6 met winnend af te sluiten en boog de achterstand met 12-10 en 11-4 om in een 3-2 overwinning! Gefeliciteerd en succes op 3 maart in de halve finales!