Tanaka 4 en 6 kampioen in voorjaarscompetitie

  • 22 april 2024

De voorjaarscompetitie 2024 is op zijn einde en het heeft Tanaka twee kampioenen opgeleverd! Seniorenteams Tanaka 4 en Tanaka 6 wisten in respectievelijk de vierde en vijfde klasse als eerste te eindigen in hun poule.

De twee kampioenschappen waren echter compleet verschillend. Tanaka 4 werd namelijk met overmacht kampioen. Het scheelde slechts één puntje of Team 4 had op 5 april al de champagne kunnen ontkurken, maar dat was een week later slechts een formaliteit. Met een uiteindelijke voorsprong van elf punten op de nummer 2 is Tanaka 4 de terechte kampioen. Gefeliciteerd Hans, Corné, Joyce en Dani!

Hoe anders was het qua spanning bij Tanaka 6. Voorafgaand aan de laatste wedstrijd had het team één punt voorsprong op concurrent Het Markiezaat. Marcel, David en Lars speelden uit tegen Hotak en moesten dus minimaal evenveel punten behalen als de Bergenaren. Ze gingen goed van start en wisten uiteindelijk met 7-3 te winnen. Markiezaat deed dat ook, maar met 6-4, waardoor ook hier het kampioenschap zeker was. Zeker het vermelden waard: het is voor Team 6 het tweede kampioenschap achter elkaar. In het najaar van 2023 werden ze namelijk eerste in de zesde klasse en een halfjaar later in de vijfde klasse. Een geweldige prestatie! Gefeliciteerd Marcel, David, Lars, Corinda en Wesley!

Promotie-/degradatiewedstrijden
Tot slot zijn er ook twee teams die op vrijdag 3 mei een P/D-wedstrijd gaan spelen. Tanaka 4 is na hun kampioenschap in de vijfde klasse vorig seizoen nu vijfde geworden in de vierde klasse en moet zich via deze manier zien te handhaven. Tegenstander in de P/D is hoogstwaarschijnlijk De Batswingers 2 uit Gilze, dat tweede werd in de vijfde klasse.

Ook Tanaka 7 gaat een P/D spelen, maar dan voor promotie. Als nummer twee in de zevende klasse gaat het waarschijnlijk spelen tegen Het Markiezaat 13. Zij werden vijfde in de zesde klasse afgelopen jaar. Waar de wedstrijden precies worden gespeeld is op het moment van schrijven nog niet bekend