Tanaka 7 dwingt promotie af naar zesde klasse

  • 17 mei 2024

 

Op vrijdag 3 mei speelde het zevende seniorenteam van Tafeltennisvereniging Tanaka een promotie-/degradatiewedstrijd. De tweede plaats in de competitie betekende namelijk een play-offduel met de nummer vijf van een niveau hoger.

 

Tegenstander was Het Markiezaat uit Bergen op Zoom. Op het spel stond een plekje in de zesde klasse. Namens Tanaka 7 speelden Kim van den Berg, Remco Prinsen en Bjorn van der Borst. Kim speelde direct een spannende wedstrijd en verloor deze nipt met 11-9 in de vijfde game. Hierna was het echter Tanaka wat de klok sloeg, want er werd uitgelopen naar 4-1.Toch gaf Het Markiezaat zich niet gewonnen, want tegen het einde van de avond stond het 5-4 voor Tanaka. Het leek op de laatste wedstrijd van de avond aan te komen, maar de gamestanden waren al in zo’n voordeel van Tanaka winst niet meer kon ontgaan. Daarmee promoveert Tanaka 7 naar de zesde klasse. Gefeliciteerd, Ronald, Chantal, Bjorn, Remco, Kim, Wim en Joyce!